Dag 4 - 26 augustus 2025
Blijf op de hoogte en volg Anja
26 Augustus 2025 | Italië, Cortina d'Ampezzo
Vandaag een hele dag in Cortina D’Ampezzo doorgebracht. Super gevarieerd mag ik wel zeggen,
In de ochtend de berg-wandel-schoenen aangetrokken en op weg naar de meren die werden aangeprezen als prachtig en een matige wandelroute. qua hoogte en afstand.
Nou als dat matig is dan ben ik nieuwsgierig wat day stevig moet zijn !!!!
Lago Pianozes heten ze. 3 stuks op verschillende hoogtes. We hadden bedacht om t/m meertje nr 2 te lopen.
Prima , ongeveer uurtje heen en uurtje terug. Je begrijpt het al, werd heen zeker meer dan een uurtje en behoorlijk steile klim. Natuurlijk op het laatste stukje omhoog krijg ik kramp… eerst 1 kuit en daarna direct de 2e kuit ook in de kramp. Au Au
Gelukkig een restaurant bij dat meertje. Strompelend er naar toe en even bijkomen met een kop cappuccino. Daarna weer naar beneden richting het onderste meertje. En ook toen weer kramp….. Maar gelukkig weer een restaurant/bar om bij te komen. Meertjes waren niet spectaculair maar wel leuk om te doen in de ochtend.
Lunch bij de camper en daarna de fietsen eraf gehaald om naar het centrum van Cortina D’Ampezzo te fietsen. Ook weer een uitdaging en jawel de kramp kwam weer terug…. Toen besloten om via het centrum te lopen naar de Kabel baan Tofana-Cortina. Prachtige 3 traps kabelbaan tot aan 3240 meter hoog. Op de foto’s zie het uit uitzicht. Absoluut een aanrader.
Cortina heeft in 2026 een deel van de Olympische Winterspelen samen met Milan. Vandaar dat je de olympische ringen ziet op de foto’s
Leuk plaatsje, wat zowel in zomer vol zit met toeristen en duidelijk ook een wintersport gebied is.
Morgen vertrekken we weer . We gaan Venetië overslaan, want het weer is daar niet goed de komende dagen. We rijden door naar Bologna omdat het ook een mooie plaats is en he weer is daar zonnig, warm en onbewolkt.
In dit gebied gaat het morgen omslaan en komt de regen eraan. Dit is ook in Venetië het geval.
Maar….
Het voordeel van een camperreis is dat je heel flexibel bent eb gewoon je reis aanpast.
Dus tot morgen , dan hoor je hoe de woensdag verlopen is.
26 Augustus 2025 - 22:08
José:
Bologna, mooi en knus stadje!