Dag 9 - 31 augustus 2025
Door: Anja
Blijf op de hoogte en volg Anja
31 Augustus 2025 | Italië, Firenze
Vandaag de 2e dag in Florence. Prachtig weer en blij met de smalle straatjes want daar loop je in de schaduw.
De stad is eigenlijk eenoudergezin op zich zelf. Het ene prachtige gebouw na het andere. Schattige straatjes, charmante pleintjes en veel. Toeristen. Wat kan ik nog meer vertellen.
Vandaag 2 bekende routes gewandeld. de 1e was de route die Dsn Brown in het boek Inferno beschreef de plekken waar Robert Langdon ook terecht kwam. Zoals Porta Romana, Ponte Vecchio, Uffizi Galerij, Piazza della Signoria en Piazza del Duomo. Allemaal oogverblindend mooi en schitterend onderhouden. We hadden een app die ons ook nog eens een keer de geschiedenis en wetenswaardigheden van al die plekken vertelde, dus dat was genieten .
Daarnaast ook te huis en museum van Dante gezien en het Piazza Santa Crone. Hier bevindt zich het monument voor Dante , hoewel hij in Ravenna begraven ligt.
Interessant is dat de Ponte Vecchio al enige honderden jaren alleen maar Juwelierswinkels heeft incl ingebouwde huizen op de boogconstructies. De brug is door de eeuwen heen meerdere keren verwoest, maar steeds weer hersteld. Ironisch genoeg de enige brug in Florence die NIET tijdens de 2e wereldoorlog werd verwoest.
Ooit waren er slagers en leerlooiers op de brug. Maar deze zijn door de Medici familie weggestuurd vanwege de stank.
Morgen gaan we vertrekken uit Florence. En op weg naar Pisa en Luca.
via de kleinere plaatsen Monteriggioni en San Gimignano. Dit op aanraden van andere bezoekers in de gebied in Italië.
Volgens de weer apps alleen maar mooi weer in het vooruitzicht. Dus dat komt wel goed.
31 Augustus 2025 - 19:19
Arja:
Prachtige foto’s [e-1f618]
31 Augustus 2025 - 20:33
Harry:
vergeet vooral Siena niet !
geniet ervan.
01 September 2025 - 16:11
Mark:
Stomme mafia ook altijd, geen Italiaanse hammetjes
01 September 2025 - 22:08
José: