Dag 10 - 01 september 2025
Door: Anja
Blijf op de hoogte en volg Anja
01 September 2025 | Italië, Pisa
Vanmorgen zoals altijd op tijd vertrokken uit de Camping in Firenze (Florence). De eerste stop is Monteriggioni.
Dit is het best bewaarde middeleeuwse vestingplaats van Italië. `het is opgericht in 12.13 als bescherming tegen Florence door Delft da Porcati van Siena. Deze vesting was bedoelt om de oude Via Francigena te beheersen , de centrale weg van West Europa naar Rome, die sinds de middeleeuwen als pelgrimsroute geldt.
Ooit woonden er allen soldaten en legerleiding plus hun familie. Nu is het een attractie met restaurantjes en gezellige terrasjes waar we natuurlijk ons koffie-momentje hebben gedaan. Maar ook met een mini-museum met was tekst en uitleg van de hoogtij dagen. (Zie foto’s)
Van daar zijn we naar San Gimignano gereden. De bedoeling was ook dit stadje te bezichtigen en eventueel een lunchje daar te doen.
Maar helaas….. we konden de camper niet parkeren. Er was een speciale camper P-plaats maar die was op bijna 2 kilometer van het centrum en moesten daar ook nog betalen. Nee dat ging ons iets te ver.
Dus dan maar doorrijden naar de City Camping in Pisa, Torre Pendente. Op een steenworp afstand van het beroemde plein met …… Jaawel de Scheve toren. En zeker met de e-bike wordt dat appeltje- eitje
We hebben deze dag mooie route gereden over binnenweggetje en afgesloten met een duik in het zwembad.
Al werd ik wel terug geroepen door de bad-juffrouw, dat ik een badmuts op moest…..HUHUHUH… ja echt waar , En die kon je kopen in het winkeltje. Nou maar gedaan ,,,je wilt toch graag ff zwemmen en verfrissen…
Morgen hoor je meer over Pisa en de toren.
01 September 2025 - 19:50
Amber: